Sarosun İncisi Erikli

Erikli zamanında finike ticaretinin yapıldığı dönemlerde İbrice limanının 6 km. batısında yer alan doğal,kumuyla ve de akvaryum misali deniziyle hep özlem duyulan bir sahil idi. 1960 yılında imara açılana kadar hiçbir yerleşim birimini kabullenmemiş olan bu doğal yer,yerleşim birimlerine yakınlığı nedeniyle zaman içerisinde ufak bir sayfiye,daha sonra köy,daha sonrada kasaba havasına bürünmüş olarak günümüze kadar gelmiştir.1968 yılında Erikli´de açılan belediye hotelinin işletmeciliği ile başlayan "İşçimen ailesi turizm anlayışı" ve devamında 1974 yılında faaliyete geçen İŞÇİMEN HOTEL Erikli sahilinin bugünkü konumuna gelmesinde büyük bir mücadele vermiştir.Eriklinin tanıtımını bugüne kadar yapmayı bir görev haline getirmiştir.Körfezin İlk turistik belgeli işletmesi ünvanına sahiptir.

Erikli hiçte sanıldığı kadar sizlere uzak değildir.Merkez olarak tabir edilen Edirne´nin Keşan ilçesinin 33 Kilometre güneyinde yer almaktadır.İstanbul´a 260 km,Edirne´ye 120 km, Tekirdağ´a 113 km, Yunanistan sınır kapısına 58 km mesafede bulunmaktadır.En uzak çevre ile 3 saatlik bir mesafe içerir. Trakya´nın Bodrum´u olarak tabir edilen bu doğal yer; Türkiye´nin en geniş plajınlarından birine sahiptir.Ulaşımı kolay, sımsıcak bir ortamdır.Yaz aylarında her gün düzenli olarak İstanbul harem ve otogara,Edirne´ye,Ankara´ya ve Bursa´ya otobüsler kalkan terminali vardır.

Erikli´nin bulunduğu koy,tarihi Gelibolu yarımadasının tam karşı sahilidir.Tarihi bir gezi için; ister tekne ile direkt karşıya geçme,isterseniz 100 km´lik bir karayolu yolculuğu yapma seçenekleriniz mevcuttur. Çevresinde 40 km batıda Yunanistan´ı seyredebilecek kadar yakınlaşacağınız ENEZ Kasabası vardır ki; Zamanının en popüler krallığı olan ANIOS´e ev sahipliği yapmıştır.Eski kalesi ve limanı görülebilir.Şehzadeler şehri Edirne´yi anlatmaya ise gerek yoktur.O da Erikli´ye 150 km mesafededir.

Tekirdağ´da ise Macar kralı "Rakoczi´nin" tarihi evini görmek sadece 1saat 20 dakikanızı alır. Ağustosun ilk haftasında Keşan´da düzenlenen ve bir anda uluslar arası platforma taşınan "Keşan Kültür ve Truzim Festivali" görülmeye değer niteliktedir. Her yıl 30 ila 35 ülkeden gelen ekipler; Müzik,El sanatları Ulusal oyunlar ve gösterilerle mükemmel bir armoni ve dostluk sergilemektedirler. Bunlar ile birlikte son yıllarda Dalış cenneti övgüsüne sahip olmaya başlayan Saros körfezi,bu sporu yapan ve de öğrenmeye gelen binlerce kişiye kucak açmıştır.Bu nedenle turistik tesis açısından yetersiz olan bu bölgede sadece Erikli konuya daha sahip çıkmaya ve her türlü hizmeti sunmak için atılımlar yapmıştır ve de yapmaya devam etmektedir. Akvaryum olarak tabir edilen ve yapılan istatistiklerde 243 çeşit deniz canlısının yaşaması,dünyanın kendi kendini temizleme özelliği olan ender körfezlerinden biri olması bu doğa harikası yeri her geçen gün biraz daha vizyona çıkarmaktadır.

İşçimenler ile özdeşleşmiş bir slogan vardır, o da;

İstanbul'a En Yakın EGE

EN ÜSTE ÇIK